lørdag 28. november 2009

Tur til skogs

I dag fant vi ut at vi skulle ta en tur i skogen, og dette ble en tur med både bål, grilling av pølser og kjeks. Opp til frokost er en selfølge for noen, mens noen måtte bli vekket for å bli med på tur. Først måtte vi få låne (få) litt ved av Idrettslæreren vår. Planen var først å gå til Ja steinen, men det stoppet ikke ser for oss "sprekinger". Etter stund fant vi plassen, og begynte å lage bål.Jeg begynte å hogge ved, selv om hadde med litt ved fra begynnelsen av. Det var egentlig helt greit med ved det vi hadde med, men det tenkte jeg ikke da. Fra høyre er det Sindre, Bjarte, Kristina, Marianne og til slutt meg. Her ser du at vi hadde fått i gang bålet. Vi fikk også besøk av mattelæreren min, som var ute på tur.

Vi hadde bål ved siden av en bekk. Dette skapte jo såklart god stemning, ikke det at det ikke var god stemning fra før av.

søndag 22. november 2009

Nattcup

Sygna og Balestrand er en fin plass:
I denne helgen hadde vi nattcup i hallen. Det var gøy selv om vi ikke kom videre. Det viktigste er å ha det gøy, og ikke å vinne. Det var utrolig mange lag så var meldt på. Tror det var ca. 26 stykk, og da blir det veldig mye venting mellom kampene, når det bare spilles på en bane. Vi spilte tre kamper, og vant en, men tapte to av kampene.
Som du ser på bildet måtte vi kostymer til nattcupen, og det var mange kreative og rare ideer. Av private hensyn kan jeg ikke legge alt ut på nettet. Vår gruppe her hadde superundertøy på oss. Helt til vanstre er Phillip, meg i midten og Daniel helt til høyre.

Eller har jeg vært på søndagskolen i dag, men det var som leder. Jeg ledet faktisk møtet, og måtte stå helt der fremme å synge. Det gikk greit, men det er utrolig vansklig å vite hvor høyt man skal begynne å synge, men jeg fikk hjelp.

søndag 8. november 2009

Fylkestinget for ungdom

Denne helgen har jeg vært på fylkestinget for ungdom. her overnattet vi på sognefjord hotel i Leikanger. Det er en veldig grei plass, og koselig inne. Jeg fikk også sove på eget rom. Det var godt. Ellers var vi jo her for politikken sin skyld. I hovedsak er jeg interessert i internasjonal poltitkk, militærpolitikk og miljø politikk. Det er egentlig ikke Sogn og Fjordane som engasjerer meg så veldig, men det var allikevel interessant å være her og å se hva som engasjerer ungdommer i dette fylket. Noe som var oppe for debatt var kulturkort, hvordan folk til å bo i sogn og fjordane og data i skolen. Dette er jo egentlig helt greie saker å diskutere, men for meg med som har vokst opp i Afrika, bryr jeg meg egentlig ikke om at ungdommer skal det billigere på kino og konserter. Det er helt andre ting som jeg føler er mye viktigere, og derfor blir alt annet småtteri.
Det som er tingen når vi er på fylkestinget er at det omhandler fylket, så det ensete som jeg kunne snakke om var miljøpolitikk. I måldokumentet stod det egentlig veldig greit om miljø, så jeg valgte heller å snakke om fysisk aktivitet blant ungdom. Jeg mente at punktet som stod i måldokumentet var innholdsmessig for tynt, og at det mått informeres mer i skolen, og at det også skulle legges til rette for fordeler med fysisk aktivitet. Dette ble forkastet, men i stedet kom valgkomitene med et annet forslag til måldokumentet som fikk gjennomslag. Så jeg har endret måldokumentet til Sogn og Fjordane, og det er litt kult. Ellers var det helt greit.