lørdag 28. november 2009

Tur til skogs

I dag fant vi ut at vi skulle ta en tur i skogen, og dette ble en tur med både bål, grilling av pølser og kjeks. Opp til frokost er en selfølge for noen, mens noen måtte bli vekket for å bli med på tur. Først måtte vi få låne (få) litt ved av Idrettslæreren vår. Planen var først å gå til Ja steinen, men det stoppet ikke ser for oss "sprekinger". Etter stund fant vi plassen, og begynte å lage bål.Jeg begynte å hogge ved, selv om hadde med litt ved fra begynnelsen av. Det var egentlig helt greit med ved det vi hadde med, men det tenkte jeg ikke da. Fra høyre er det Sindre, Bjarte, Kristina, Marianne og til slutt meg. Her ser du at vi hadde fått i gang bålet. Vi fikk også besøk av mattelæreren min, som var ute på tur.

Vi hadde bål ved siden av en bekk. Dette skapte jo såklart god stemning, ikke det at det ikke var god stemning fra før av.

søndag 22. november 2009

Nattcup

Sygna og Balestrand er en fin plass:
I denne helgen hadde vi nattcup i hallen. Det var gøy selv om vi ikke kom videre. Det viktigste er å ha det gøy, og ikke å vinne. Det var utrolig mange lag så var meldt på. Tror det var ca. 26 stykk, og da blir det veldig mye venting mellom kampene, når det bare spilles på en bane. Vi spilte tre kamper, og vant en, men tapte to av kampene.
Som du ser på bildet måtte vi kostymer til nattcupen, og det var mange kreative og rare ideer. Av private hensyn kan jeg ikke legge alt ut på nettet. Vår gruppe her hadde superundertøy på oss. Helt til vanstre er Phillip, meg i midten og Daniel helt til høyre.

Eller har jeg vært på søndagskolen i dag, men det var som leder. Jeg ledet faktisk møtet, og måtte stå helt der fremme å synge. Det gikk greit, men det er utrolig vansklig å vite hvor høyt man skal begynne å synge, men jeg fikk hjelp.

søndag 8. november 2009

Fylkestinget for ungdom

Denne helgen har jeg vært på fylkestinget for ungdom. her overnattet vi på sognefjord hotel i Leikanger. Det er en veldig grei plass, og koselig inne. Jeg fikk også sove på eget rom. Det var godt. Ellers var vi jo her for politikken sin skyld. I hovedsak er jeg interessert i internasjonal poltitkk, militærpolitikk og miljø politikk. Det er egentlig ikke Sogn og Fjordane som engasjerer meg så veldig, men det var allikevel interessant å være her og å se hva som engasjerer ungdommer i dette fylket. Noe som var oppe for debatt var kulturkort, hvordan folk til å bo i sogn og fjordane og data i skolen. Dette er jo egentlig helt greie saker å diskutere, men for meg med som har vokst opp i Afrika, bryr jeg meg egentlig ikke om at ungdommer skal det billigere på kino og konserter. Det er helt andre ting som jeg føler er mye viktigere, og derfor blir alt annet småtteri.
Det som er tingen når vi er på fylkestinget er at det omhandler fylket, så det ensete som jeg kunne snakke om var miljøpolitikk. I måldokumentet stod det egentlig veldig greit om miljø, så jeg valgte heller å snakke om fysisk aktivitet blant ungdom. Jeg mente at punktet som stod i måldokumentet var innholdsmessig for tynt, og at det mått informeres mer i skolen, og at det også skulle legges til rette for fordeler med fysisk aktivitet. Dette ble forkastet, men i stedet kom valgkomitene med et annet forslag til måldokumentet som fikk gjennomslag. Så jeg har endret måldokumentet til Sogn og Fjordane, og det er litt kult. Ellers var det helt greit.

lørdag 31. oktober 2009

Frisk igjen


Nå her jeg vert borte fra skolen i en hel uke på grunn av sivneinfluensa. Det var litt dumt og også utrolig kjedelig til tider. Dagene gikk stort sett i det samme. Litt skole/lekse på formiddagen, også sløving med enten dataspill eller tv resten av dagen. Jeg brurde vel gjort noe konstruktivt som å lese eller noe annet lignende. Jeg leste faktisk litt noen av dagene, men jeg følte ikke for det, så det ble ikke mye lesing. Nå blir det godt med skole igjen.

Ellers uten om sykdom har det skjedd ganske mye i det siste. Jeg har nesten vært hjemme hver helg og det blir alt for mye. Neste helg tror jeg det blir fylkesting, men det er i Leikanger, så håper det blir gøy.

lørdag 17. oktober 2009

Landsmøte

Nå er jeg på landsmøte i Bergen, og koser meg her. I går fikk vi taler av Knut Arild Hareide, Dagrinn Høybråten og selfølgelig talte også stortingrepresentant og leder for KrFU, Kjell Ingolf Ropstad. I går var det også en heftig debatt rundt temaet om vi skulle ha en allmenn verneplikt blant menn, eller om vi heller skulle profenasjonalisere forsvaret. Jeg var opp å snakket for en allmenn verneplikt, og det var ganske tøft, men til ingen nytt. Det ble stemt for å reddusere siviltjeneste til 6 måner, og å gjøre den frivillig. Dette var jeg imot, men det nyttet heller ikke. Nå i dag blir det en ny dag, med nye forslag som vi skal stemme over. Dette blir gøy, men det går veldig fort.

onsdag 14. oktober 2009

Snart vinter i Baleby


Her i Balestrand begynner det nå å bli kaldt. Går man opp i fjellet, skal man ikke gå langt før det er rim på bakken, og litt snø, her og der. Om kvelden er jo det 0 grader, hvis det ikke er minus i luften. Været er også topp her. Det er sol og snø på fjellene som dere ser på bildet. I dag hadde vi friidrett i gymen, og til slutt måtte vi løpe en tur i skogen. Da kjente jeg at sommer var virklig forbi. Jeg liksom ikke helt innsett at høsten er her selv om vi er mitt inni oktober, men sånn som det er no, går det helt greit. Mesteparten av trærne er fortsatt grønn, men det er vell fordi de er gran og furu. Ellers er det helt konge her på sygna for tiden. I kveld er det tid for Bygdekino, med Inglorious Basterds til nesten halve prisen av Bergen Kino. Så for de som vurdere Sygna er det til å anbefale. 

torsdag 24. september 2009

Tiden går fort

Nå for tiden skjer det mye. Jeg har mange prøver på skolen, og i tillegg er det mye annet jeg skal ha gjort. Jeg prøver å reise hjem ofte for å fly, men nå har flyet stått på bakken en god stund, så det har ikke blitt noen flyturer på meg. Jeg har nå flydd ca. 30 timer, og det er en del når jeg tenker over det. Jeg der også at jeg har fått besøk på bloggen min fra flere plasser i Europa og i USA, og det oppmuntrer. Nå er det snart høstferie, og jeg syntes det ikke er lenge siden jeg begynte på skolen. Ellers så leste jeg i bt i dag at i Åsane hageland hadde de nå fått inn nisser og utsyr til julen. Selv om jeg mener tiden går fort, vet jeg at vi ikke er ferdig med september enda, så det er nok litt tidelig å begynne med julehandelen enda.

Ellers har vi noen nye fag på skolen i år. Teknologi, historie, samfunnsfag og geografi er alle litt intresanne. Det beste er nesten teknologien og historien. I teknologi har vi nå hatt teori, men nå fremover skal vi begynne å lære å ta målinger fra instrument og forskjellig. Historien er jo intresann fordi historie og antikk er gøy. Å lese om spartanerne, Alexander den store og Hanibal er veldig gøy, og det hjelper på. Ellers så synes jeg at det meste er gøyere i år. Vi har dessverre ikke naturfag, som var ganske gøy. Det var også engelsken, men det var nok på grunn av læreren. 

Og jeg savner Afrika



søndag 13. september 2009

Skolen gått i gang


Nå er skolen skikkelig i gang igjen. No som jeg skriver tar jeg dette bildet utenfor for å vise hvor fint det er ute. Nå i starten har vi vært på en overnattingstur og en dagstur allerede, men dessverre har ikke det vært helt topp vær. I morgen er det valg-vake, og vi får være opp å se på valget. Det blir utrolig spennende, og for all del håper jeg at vi ikke får den samme regjeringen igjen. 

Sist uke var vi  på Gaularfjellet og overnattet på en hytte. Det var helt forferdlig vær og til tider haglet det. Men været gjorde faktisk at jeg koste meg så mye. Det var fin natur, og jeg koste meg masse på både overnattingen og turen.

mandag 24. august 2009

Skolestart

Nå er skolen begynt i gjen og det var godt å komme tilbake til gamle venner fra i fjord. Jeg har begynt uken rolig og vi har allerede funnet på litt forskjellig. Det er rart med så mange nye i år, også mangler russen fra i fjord. Russen som er i år er liksom ikke den ekte russen. Det er også rart med så mange nye. Man hvet ikke hvem alle er lengre, men det er jo koslig å få noen nye i år og. Vi hadde bestemt oss for å ha det fint på internatet i år, så vi var i Sogndal å handla litt forskjellig som plastblomster, duk, hylle og en lampe. Vi satte om noen lys på veggene og, så nå har vi det fineste internatet på hele Sygna. Det er ikke vanlig at det er guttene som har det:-D. Her er noen bilder fra i sommer, og jeg skal prøve å oppdatere meg mer enn det jeg gjorde i sommer:

søndag 19. juli 2009

Sommer

No har jeg sommer, og det er grunnen til at jeg ikke oppdaterer så mye. Jeg flyr for det meste av tiden, og når jeg ikke gjør det så jobber jeg som regel. Håper å bli ferdig med sertfikatetet (PPL-A) i sommer.

tirsdag 2. juni 2009

Endlig sommer, men ikke ferie enda

Det er endelig sommer, og her på Sygna blomstrer både menneskene og trærne, så vell som alle blomstene. Her endelig fått spotify, og det er helt konge. Gratis, lovling musikk program som man kan høre på, så lenge man er tilkoblet internett. Dagene har gått fort og det er alltid noe å gjøre her. Jeg har allerede stått to ganger på vannski i gymmen, og neste gang blir i morgen. Bading har det også vert mye av. Jeg har sovet på fjellet, når været er nydelig, og i dag var det grilling pluss femtileken. Femtileken er en lek der man deles i grupper og triller en terning. Man plusser alle terningkasetene, men for å trille, må man besvare en post. Det var gøy, helt til det gikk bom stopp, og vi greide ikke postene.

Her er noen bilder fra helgen.

onsdag 29. april 2009

Kajakk-tur

Fra mandag til onsdag var vi i idrettsklassen på en gøy og fin tur. Mandagen startet med skole, men i 5 tiden ble mesteparten nesten kjørt helt til Fjærland ifra Balestrand. Der fant vi en fin plass og begynte å stelle i stand med bål og presenning. Jeg hadde kjøpt hyssing rett før vi dro, så den bidro til ly. Når vi hadde fått opp bål og presenning, kom resten av gjengen. Vi grilla pøleser, og koste oss med bålet. Været var ikke alt for fint på mandagen, og det regnet nesten kostant hele tiden. To presenninger var litt lite til alle, så fire av oss fant oss selv til rette i skogen og konstruerte tak selv:D.

Neste morning var vi oppe tidlig for å tenne bål og for å gjøre oss klare til turen. Vi gikk et stykke for å komme til Fjærland. Det var ikke så alt for lett for vi hadde nesten alle pakket i søppelsekker. Når vi kom frem, var det endelig tid for å komme seg ut på fjorden igjen. Vi var i par som skulle padle sammen, utenom en av lærerne, som padlet aleine. I fra Fjærland padlet vi videre, utover fjorden. Det var nydelig vær og fjorden var stille og rolig. Etter en stund fant vi oss en fin plass hvor vi spiste og tørket vått tøy, for de av oss som greide å falle ut av kajakken, (Dette var ikke meg). Vi padlet videre et stykke til, hvor vi kunne se til Dragsvik. Der la vi til, og fant oss en fin plass hvor vi fikk sove og spise. Det var hamburger til kvelds, og det var godt for en sulten mage. Lærerne hadde lagt til aktiviteter eller konkurranse. Vi lekte også svensk gjemsel, og du kan lure på hvordan det fungerer. Om kvelden fant noen av oss til rette en fin plass. Der lagde vi bål og tørket klær og diverse. Natten sov jeg veldig godt.

Neste morning fikk vi frokost og dro videre. Det fine været og den rolige fjorden var en ny opplevelse som jeg anbefaler alle å være med på. Det går ann å leie kajakk i fjærland og så padler man i fjorden. Tilsammen er turen på ca. 3 mil, og det var veldig fint og gøy.

onsdag 15. april 2009

Vår, og påsken er ferdig

Nå er det lenge siden jeg har skrevet noe inne på siden. Jeg har ikke gjort på så mye og har vert litt skadet. No jeg jeg vert til legen og funnet ut at jeg har leddgikt, og er under behandling. For meg er ikke dette så veldig alvorlig, men det kan til tider være litt kipt, når det er noe du har lyst, men får ikke lov til å være med på.
I påsken koste jeg meg hjemme og på leir. Jeg var med YA på påseleir til Radøytunet (Nei jeg skriver ikke feil, det stod "velkommen til påseleir" på plakaten når vi kom frem. Der koste vi oss og hadde masse aktiviter og fine møter og bibeltimer. På guttedagen lagde vi flåte. Selv om det ikke var topp vær, akkurat då, så koste vi oss. Flåta het den, og var best av alle, selv om vi ikke vant noe. Det var feil dømming.No er jeg tilbake på Sygna og er klar for å jobbe videre, og no som det er sommer vær blir det mye kos ute.

onsdag 4. mars 2009

Nå er vi i vårmåneden mars!

Nå er det endelig vår i følge kalenderen. Det er plussgrader og snøen smelter gradvis for hver dag som går. Selv om vi må tråkke i den krumme snøen noen dager til, er det endelig lyst når jeg våkner. Det er så en utrolig følelse. Det er rett og slett oppmuntrene.
I vinterferien så var jeg med familien på Helgatun, og oppholt oss der vedsiden av myrkdalen-skisenter og 5km lysløype. Selv om jeg ikke kunne delta på all turgåingen i løypen på grunn av foten, koste jeg meg på Helgatun, og ble stelt som konglig av mamma. Det var avslappende, selv om det ikke var det jeg håpte på i vinterferien. På fredagen fikk jeg vertfall en fin dag i trekket, med hopping og skogsløyper.
Nå er jeg tilbake på skolen med antydning til betennelse, så det blir lite med favorittfaget gym. Det er nå litt greit å være tilbake og, selv om jeg ikke hadde hatt noe imot en litt lengre ferie. Jeg får ikke lastet opp noen blider siden internett er så treikt, men du må ha det fint.

søndag 15. februar 2009

Vinter

Nå snør det som bare det her i Balestrand, og det har vert snø her i uke og mer enn det. Det er en ny følelse for meg som har bodd i Bergen. Jeg gleder meg til vinterferie med soving og avslapping. I går hadde vi skole selv om det var lørdag, så det ble i dag jeg får sove mye og slappe av. I går var det valentinsdag og det var film med saft og kos. Dans var det også, og ungkarsklubben skulle se hvem som var best til å fri. Det var koselig og morsomt.
Neste uke blir det siste innspurt før vi får fri halve fredagen. Kan nesten ikke vente. For en uke siden var jeg i Stavanger og var på konferanse med KrFU der. Det var fire av oss fra Sygna som reiste dit, og når vi kom tilbake var det snø der og. Jeg liker det, og det blir litt aking av og til ned bakkene her. Det skal jeg si går fort, og det ikke alltid det er like lett å bremse.

fredag 30. januar 2009

Hemsedal












I fra mandag til torsdag var 1 og 2 idrettsklasse i Hemsedal og koste oss i trekk og på KRIK hotellet. Det først bildet er hentet fra Skisenteret sin hjemmeside.
Dere ser her et bilde av KRIK Høyfjellssenterog kan se mer av hotellet her. Vi hadde undervisning og, så dere må ikke tro det var bare lek og morro, men det var faktisk det. For undervisningen var i Snowboar og alpint. Selv om det var vanskelig og smertefult i blant når vi stod på brett, var det gøy når vi fikk det til. Det som var artigst var når vi fikk stå på ski og kose oss i skogsløyper og i parker med hopp og forskjellige ting. Det er lagt ut bilder på Sygnas internetside, som dere kan se her.  Dette er i vert fall noe å reklamere for. Begynn på Sygna i idrettsklassen, så får dere reise på tur til Hemsedal og sove på KRIK sitt høyfjellsenter. 

søndag 25. januar 2009

Vestlandskonferansen

Denne helgen har jeg vert på veastlandskonferansen på Fjell-ly i Fjell kommune som ligger på Sotra. Jeg koste meg der med nesten 100 andre deltakere. Det var KrFU som arangerte treffet. Flere profilerte personer var der og holdt tale. Blant dem var Laila Dåvøy, KrFU leder Kjell Ingolf, og førstekandidat til stortinget for NLM Aust Agder. Vi hadde seminarer taler som gjalt verdiene til KrFU, grunnlegende kurs, debatt kurs, Alkohol politikk og ikke minst bistands politikk. Viste du at ca. 295 milliarder dollar (tror jeg) skal til for å utrydde ekstrem fattigdom. I USA har de alene vedtatt en krisepakke på omlag 700 millarder dollar, og skal snart vedta en ny krisepakke på 825 milliarder dollar. Dette var noe av det intresanne vi fikk vite. Det var utrolig intresant. Du kan lese mer her. Du kan også besøke Kjell Ingols blog.

tirsdag 13. januar 2009

Her er en video fra tidligere i høst. Jeg hadde ikke fått lagt filmen ut før no, men dere kan jo se den no allikevel.

tirsdag 6. januar 2009

Tilbke til Skolen

Ja, nå er jeg tilbake på skolen igjen, etter en kort og gledelig Juleferie. Det var veldig koselig å komme hjem igjen, og å ha en julekveld sammen med familien, onkler og mormor. Jeg nøt det. Nyttårsaften oppholt jeg meg på Radøytunet, der jeg koste meg med venner fra YA. Jeg ser ikke så mye til de lengre, så det var kjekt å være sammen med de på leir. Desverre var ikke alle som jeg hadde ønsket på Nyttårsleir, men allikevel var det gøy. 
Nå er det skole, og jeg er ganske trøtt og slapp. Har sikkert ikke komet inn i døgnrytmen enda. Det blir en liten utfordring, men jeg tror det skal gå greit. Jeg er styremedlem i KrFU og er nøtt til å reise litt rundt her og der fremover. Skal på Vestlandskonferansen snart, så det ser jeg frem til. Det blir om noen uker. Ellers går det helt greit her. Rommet var sånn som jeg forlot det og det var godt å stor plass til seg selv igjen. Jeg hadde også med meg et nytt senteppe. Det er egentlig til dobbelseng, men det går fint. Jeg vant det en gang på en basar, jeg ikke deltok, og jeg var for liten til å huske det. Jeg vant det jo så klart i Betlehem der mormor hadde kjøpt lodd til meg.