søndag 20. februar 2011

Sør-vestlandskonferanse

Nå i begynnelsen av vinterferien på Sygna, dro jeg med Sogn og Fjordane deligasjonen til Raknestuen på Osterøy.Her arrangerte KrFU en konferanse for sine politiske engasjerte. Jeg var blant de heldige som fikk være med å lære mer om både politikk, debatt og litt annet.

Allerede fredagen fikk vi besøk av Bjarte Ystebø, redaktør for avisen Norge i Dag. Han snakket og argumenterte bra, men det var et par ting jeg var uenige i. Blant annet det med at Muhammed karrikaturene var ypperlige i kampen for yttringsfriheten. Det synes jeg er feil. Han kritiserte også utenriksminister Støres unskyldning til den arabiske verdenen, etter publiseringen av Muhammed karikaturen. Der var det nok rett av vår utenriksminister å beklage på vegne av den norske befolkning, at araberene ble støtt av latterligjøring av muslimenes fremste profet. Selv om vi i Norge i en slik situasjon ikke hadde reagert på samme måte, er nok dette helt feil måte å kjempe for yttringsfriheten. I stedet for å provosere helt uten grunn, brude man ha forstått det hele fra et islamsk synspunkt. Her kan du lese mer om situasjonen.

Valgforsker Frank Aarebrot deltok også som foredragsholder. For en utrolig dyktig person til å snakke. Han kunne veldig mye om alt innenfor politikk, og et enkelt spørsmål fikk et utleggende svar på gjerne mer enn 5 min. Han sa blant annet noe ganske intressant. Det at KrF har lojalitetsvelgere på 50%. Det er et historisk lavt til dette partiet å være. Betydningen er at det kun er en av to som stemte KrF ved tidligere valg, som sier de vil stemme KrF ved neste valg. Vanligvis pleier KrF å være i toppsiktet med tanke på lojalitet, men det er nok FrP som er på toppen med hele 90%. Men dette er ikke bare dystre tall for kristendemokratene, det betyr også at KrF har et stort potensial til å få flere velgere.

Andreas Gravdal var også en av de som kom for å snakke med oss. Han fokuserer på kommunikasjon, og snakket mye om selvbilde. Jeg skal ikke legge så mye mer ut, men du kan se mer på hjemmesiden hans. For uten disse tre, var det flere veldig dyktige foredragsholdere.

Ingen kommentarer: