søndag 20. februar 2011

Sør-vestlandskonferanse

Nå i begynnelsen av vinterferien på Sygna, dro jeg med Sogn og Fjordane deligasjonen til Raknestuen på Osterøy.Her arrangerte KrFU en konferanse for sine politiske engasjerte. Jeg var blant de heldige som fikk være med å lære mer om både politikk, debatt og litt annet.

Allerede fredagen fikk vi besøk av Bjarte Ystebø, redaktør for avisen Norge i Dag. Han snakket og argumenterte bra, men det var et par ting jeg var uenige i. Blant annet det med at Muhammed karrikaturene var ypperlige i kampen for yttringsfriheten. Det synes jeg er feil. Han kritiserte også utenriksminister Støres unskyldning til den arabiske verdenen, etter publiseringen av Muhammed karikaturen. Der var det nok rett av vår utenriksminister å beklage på vegne av den norske befolkning, at araberene ble støtt av latterligjøring av muslimenes fremste profet. Selv om vi i Norge i en slik situasjon ikke hadde reagert på samme måte, er nok dette helt feil måte å kjempe for yttringsfriheten. I stedet for å provosere helt uten grunn, brude man ha forstått det hele fra et islamsk synspunkt. Her kan du lese mer om situasjonen.

Valgforsker Frank Aarebrot deltok også som foredragsholder. For en utrolig dyktig person til å snakke. Han kunne veldig mye om alt innenfor politikk, og et enkelt spørsmål fikk et utleggende svar på gjerne mer enn 5 min. Han sa blant annet noe ganske intressant. Det at KrF har lojalitetsvelgere på 50%. Det er et historisk lavt til dette partiet å være. Betydningen er at det kun er en av to som stemte KrF ved tidligere valg, som sier de vil stemme KrF ved neste valg. Vanligvis pleier KrF å være i toppsiktet med tanke på lojalitet, men det er nok FrP som er på toppen med hele 90%. Men dette er ikke bare dystre tall for kristendemokratene, det betyr også at KrF har et stort potensial til å få flere velgere.

Andreas Gravdal var også en av de som kom for å snakke med oss. Han fokuserer på kommunikasjon, og snakket mye om selvbilde. Jeg skal ikke legge så mye mer ut, men du kan se mer på hjemmesiden hans. For uten disse tre, var det flere veldig dyktige foredragsholdere.

lørdag 12. februar 2011

onsdag 9. februar 2011

søndag 6. februar 2011

Skitur, Leir og svar fra Bibelskoler

Trisdag 1 februar resite alle idrettsklassene på Sygna til Vestborg, der vi skulle stå på ski. Stranda er en fin bygd (By, jeg vet ikke helt), som har et flott alpinannlegg 5 minutter vekke fra Sygnas søsterskole. Dermed fant lærerene det veldig ideelt for en tur med klassene. Vi resite etter middag på tirsdagen og kom frem på kvelden. Der ble vi møtt med flott kvelds. Alle ble imponert av mat kvaltieten, og hvor god måltider de hadde på denne internatskolen. "Om det bare hadde vært sånn på Sygna" sa vi til hverandre, og lærerene var enige. Noen fikk sove på internatrom, men jeg og en god del andre fordelte oss på to klasserom.
Neste morgen fór vi opp i bakken for å stå på ski. Forholdene var strålende, selv om det snødde mye på torsdagen og fredagen. Det gjorde bare at det ble mye pudder, og Stranda ble faktisk kåret av VG som Norges beste skisenter for løssnøkjøring. Du kan lese mer her, og det er i fra VG jeg har stjelt bildet. Hele opplegget fungerte bra, og de fleste koste seg, selv om det dessverre ble skader.

Den 1 februar var førsteopptaket på de bibelskolene jeg hadde søkt på. Dermed var jeg spent på om jeg kom inn på Fjellhaug og Fjellheim. Jeg ble oppringt av andre som hadde kommet inn i Tromsø. Så jeg fikk låne en smarttelefon og sjekket om jeg hadde komt inn. Og det hadde jeg. Derfor skal jeg til neste år gå på Fjellheim Bibelskole i Tromsø. De blir veldig gøy, og jeg gleder meg masse. Et par dager sener ble jeg også oppringt, men denne gangen var det fra Fjellhaug som tilbudte meg plass der.

Etter tur med klassen dro jeg på leir med 2 til 4 klassingene i Sogn. Plassen het Lyngmo, og ligger ikke så langt i fra Sogndal. Det var både utfordrende, lærerikt, slitsomt og kjekt. Det ble et par fartsfyllte dager, der mesteparten av lederene kom i fra Baletrand. Nå er det tilbake på Sygna for en ny uke med skole. :)