søndag 10. oktober 2010

Hjemme fra verdens tidligere navle

I går tidlig ankom jeg flesland etter en uke i Roma. For en tur det var, og jeg opplevde kjempemye hele tiden. Det ble pizza hver eneste dag, og etterhvert kunne jeg gå rundt om i byen uten kart. For akkurat en uke siden dro en god gjeng på Lazio kamp. Der var det en helt vill stemning, og enda bedre var det når hjemmelaget skårte. Mot slutten av kampen fikk vi vite at Napoli vant mot erkerivalen Roma, og da var det en enda større glede blandt tilskurene. Her er en liten filmsnutt fra Roma. Lazio endte opp med seier og ledelse i Serie-A.


Dagene som fulgte fikk vi oppleve kjernen fra byen. Det sies at når Colloseum forsvinner da faller Roma.
Vi fikk også mulighet til å besøke Vatikanen, med peterskirken og hele pakken. Paven var tilstedet og talte. Å se det sixstinske kapell var en stor opplevelse, der det var en helt utrolig dypde i takmaleriet. Det der kunne jeg sett lenge på . Etterpå for vi fra museumet til Peterskirken. Den var kollosal, og utsikten fra toppen var spektakuler.
Så jeg anbefaler alle å ta turen til Roma en gang. Det er en stor opplevelse der det er så mye forskjellig å se og gjøre på.

mandag 4. oktober 2010

Stemningsraport fra Roma

Fredag ettermiddag ankom vi Roma. Her var det fint vær, til tross for dårlige utsikter på værmeldingen. Etter nesten 36 timer uten søvn, for alle rett på shopping i den italienske hovedstaden. Det ble en tidlig kveld og neste morgen var vi oppe i ni-tiden for en lett forkost. Det var ikke så mye italienerene hadde å by på, så noen måtte på Despar for å kjøpe litt næringsrik mat.

Seinere på dagen var det rebus, der vi fikk mulighet til å gjøre oss kjent med store deler av byen. Noen benytta anledningen til enda litt mer shopping, mens andre løp av gårde for å bli først ferdig med rebusen. Vinnerene skulle få spandert på seg en italiensk is seinere på kvelden.
Stemtningen er god. Om noen timer skal en del skal på Latzio-kamp, mens andre skal på piknikk. Lærerene er litt vanskelig å kontollere. Noen går og vimser av sted, mens andre forsover seg.