torsdag 8. juli 2010

Halve befolkningen kan dø av sult

I Niger er det nå sultkatastorfe. FN estimerer at 60% av befolkningen kan komme til å sulte. Dette landet har 15 millioner innbyggere, og 9 av de står i fare for å ikke få nok mat. Børge Brende for Røde Kors sier at det er mulig å forebygge dette, men da må det en del penger på bordet. Norge har allerede gitt tilsammen 22 millioner kroner til Niger dette året for å forebygge sult. Nå trengs det 690 millioner kroner for å forhindre denne sultkatastrofen.

Norge gir i dag 1% av BNP i bistand. Hadde vi hare økt bistand til 1.03% av BNP, kunne vi i Norge alene løst denne krisen. Tenk på det. Norges befolkning på 4 mill kunne ha reddet en befolkning på 9 mill fra å sulte, ved å bare øke bistandsprosenten litt.

- vg

20 kommentarer:

Anonym sa...

Man kan ikke hjelpe for mye heller, verden er jo på god vei til å bli overbefolket, trenger noe sånt som det her i ny og ne

Anonym sa...

VEL, disse folka BØR dø for hvis ikke lager de bare 200 ganger så mange barn og så må man hjelpe de også..

man kan se på denne krisen med å legge søppel ute på gatene. da vil rottene ha mat og de vil bli enda flere.

det ligger i selve opplegget for moder natur at disse som ikke klarer å kontrollere hverken prevensjon ELLER gidder å sørge for mat til seg selv og sine, skal dø..

å hjelpe disse er det samme som å sørge for at de kommer i en enda verre krise, nest egang, om man hjelper 300 millioner negerbarn å vokse opp og de alle har 10 unger MINST hver så hjelper ikke det noenting neste gang de har lite mat..

sorry, men det er rett og slett fakta og si det, og støtte til disse her er rett og slett fånyttes, og fullstendig uten samfunninteresse..

Anonym sa...

Ikke for å være kynisk, men hva er poenget med å redde alle de i et land som ikke klarer å produsere mat nok til så mange mennesker? Naturen ordner ting selv når det gjelder dyr,- vi tillater liksom ikke det samme ang mennesker (som også er pattedyr)..neida, de skal helst reddes. Til hva? Et liv med stadige sultkatastrofer og lidelse og bistand periodisk fra Vesten. Bare så vi kan føle oss snille og hjelpsomme.. Skulle ikke sagt så mye om man brukte penger på å fikse opp i naturen der så folk hadde jord å dyrke på..og da må det være tilgang på vanningsanlegg.

Anonym sa...

Da får de slutte å lage så jævlig mange barn da, når dem ikke klarer å fø dem!

Anonym sa...

vel... kanskje stygt å si det men de får slutte å knulle!
til og med barn i Norge ville ha sultet dersom norske familier skulle hatt 5-10 unger!

Anonym sa...

Du trenger ikke å gjenta alt VG har skrevet, skriv heller din egen menning

Anonym sa...

Dette er naturens gang. Når bestanden går ned blir det mer ressusjer igjen på de som blir igjen. Det er ett stort problem i verden, nemelig overbefolkning. Det beste hadde selvsagt vært om alle disse barna ikke var født.

Dag Arne sa...

Nå er det vel på tide at Niger og andre land tar ansvar for sin egen befolkning og ikke rekker ut handa når det er krise.
Etter over 40 år med uhjelp så har Afrika gått videre ned i toalettet, men se på land som Sør-Korea, Taiwan, Japan og Kina for å nevne noen. Kanskje Afrika kan lære noe av disse landene som var på samme nivå som Afrika eller lavere for 40 år siden.
De kan ikke forvente at vesten skal ta ansvar for en stadig økende befolkning. Eneste som har kommet ut av uhjelp og bistand er en økende befolkning uten at jordbruksproduksjonen har fulgt etter. Dvs alle farmere er jo kastet ut.

Anonym sa...

Noe må da være feil ?
så klart det bilr nød når en øker fra 11 mil. til 15 mil. mennesker
http://www.indexmundi.com/niger/population.html

Nakiel sa...

Enda en ny SCAM !?
http://www.youtube.com/watch?v=s4SYM8JsDg4

Anonym sa...

Smart tenkt din luring. Så kan vi betale og hjelpe når sulten begynner igjen neste år? Og neste år deretter? Og der igjen? Landet har økt populasjonen med 50% på 8 år. Det er ikke bærekraftig, det sier seg selv. Av og til må man la naturen gå sin gang. Det er uungåelig.

Anonym sa...

Det er lett å si at Norge burde gi mer. Hadde vi gjort det, så hadde opposisjonspartiene seiret. FRP og høyre. De er ikke interessert i å hjelpe. Resultatet er enda mindre bistand. FRP vil ikke gi bistand i det hele tatt, og høyre vil redusere til et minimum.
Det beste folk kan gjøre er å gi direkte.

Anonym sa...

Afrika er taperen i kampen om opperksomhet og nødhjelpsmidler.

Den såkalte "nødhjelps-aksjonen" til Gaza for noen uker siden... bidrar til å stjele mat ut av munnen på de som lider virkelig nød! Det er så sørgelig!

Levestandarden på Gaza litt BEDRE enn levestandarden i Egypt.

I Europa har Bulgaria en såvidt lavere forventet levealder ... enn en Gaza-araber.

Måtte nødhjelpsmidlene ... fra nå av ... nå fram til de menneskene som virkelig lider nød!

Unknown sa...

Hva med å tenke litt mer langsiktig og sette en grense på hvor mange barn kvinnene der nede kan ha. Til tross for mange som dør så er det et gjennomsnitt på 7 barn pr kvinne. Da er det ikke noe rart at barn sulter. Situasjonen vil bare bli værre, og jeg frykter at økt landbruk vil skade den sårbare naturen.

Unknown sa...

Hva med å tenke litt mer langsiktig og sette en grense på hvor mange barn kvinnene der nede kan ha. Til tross for mange som dør så er det et gjennomsnitt på 7 barn pr kvinne. Da er det ikke noe rart at barn sulter. Situasjonen vil bare bli værre, og jeg frykter at økt landbruk vil skade den sårbare naturen.

Anonym sa...

Men husk. Ja vi kan sende ned mat/penger så vi løser det nå.
Men det får ikke tørken til å bli borte. Hva gjør man om en måned eller ett halvt år. Sender mer?

Det fungerer ikke i lengden, og ødelegger landets økonomi og mulighet til å balansere dette selv.

De bor i ett land som er plaget av lite mat, mye tørke og dårlige muligheter til å produsere det de trenger selv.

Det Nigeria trenger er ikke x antall tonn med mat og vann, men verktøy og opplæring til å hente ut det som er av ressurser selv.

Og kanskje de trenger gratis utdeling av prevansjon også. Jeg har selv barn, men vet at jeg ikke ville satt barn til den hverdagen de lever i.

Anonym sa...

Dette er selvfølgelig dypt tragisk, men: For 20 år siden bodde det åtte millioner i Niger. Nå bor det altså 15 millioner., Tror du ikke det hadde vært enklere å dyrke nok mat til halvparten av menneskene?

Og hva mer: I 1960 bodde det 3 milioner i Niger!

Tror du ikke det hadde vært lettere å dyrke nok mat til 3 millioner, enn til 15 millioner?

Denne katastrofen skyldes elendig familieplanlegging! Den skyldes regimer som ikke ønsker å ta tak i befolkningens størrelse!

Ida sa...

Jeg skulle bare ønske de kunne slutte å lage så mange barn... Ha litt færre folk i disse landene hadde gjort det litt lettere å ta vare på de som er der. Syns det er så trist at de får så mange barn, og de dør gjerne etter få år pga fattigdom og sult. Jeg tror ikke det kommer til å gi noe langvarig virkning å sende mat til disse landene - de må få litt "utdannelse" også, f.eks om kondomer og slikt, lære dem hvordan de kan unngå å bli gravide, og heller ta vare på de barna de allerede har.

Nulgod sa...

...at halvparten av landets befolkning kan kunne komme til å oppleve sult, -er ikke det samme som at de sulter ihjel!!!

Sultkatastrofen er en bløff!
http://www.youtube.com/watch?v=s4SYM8JsDg4

http://www.edenfoundation.org

Rob Onez sa...

Det finnes bare EN måte å hjelpe land som dette på, og det er å ikke gjøre noe som helst!!!
På den måten kan naturen fortsette jobben sin med å halvere befolkningen slik at det blir mat nok til alle.
Hvis man skal bruke penger på dem, så må det være for å få sterilisert dem etter 1 barn pr familie.