tirsdag 27. april 2010

Tur til Kvamsøy og Askvoll

Ikke misforstå meg når jeg skriver tur til både Kvamsøy og Askvoll, for det er to helt forskjellige plasser. Først kan vi ta Kvamsøyturen. Her dro vi på tur med 3ID opp i skogen for å overnatte en natt forrige onsdag til torsdag. Det var en konge tur, der dessverre det var noen av oss som måtte lide for kulden. Jeg var ikke en av de, for jeg storkoste meg oppå en haug med fantastisk utsikt. Soveposen min var varm og god.


Om kvelden stekte vi boller og lagde mat. Vi hadde også leker, men boksen går. Dette var en veldig gøy lek, spesielt ute i det fri.

Denne helgen var jeg på intensivskulering med KrFU Sogn og Fjordane til Kvammen i Askvoll kommune. Her hadde vi leid en hytte som låg idyllisk til ved fjorden. Her bada vi, og opp igjen med en gang til badstuen som nesten var 100 grader. Det var kos. I tillegg hadde vi undervisning i idelogi, ledelse, engasjamang, tale teknikk osv. Det var nyttig og intressant. En forutsetning for en vellykket helg er god mat, og det manglet det ikke på. Nysekt brød om morningen og pizza på peppes på lørdagskvelden. Vi besøkte også Marianne som låg på sykehus i Førde. Så nå er jeg ferdig med alle tentamene også, men jeg får se hvordan det gikk med de.


I morgen skal vi ha en aksjon her i Balestrand KrFU, og dag skal vi dele ut "nei takk, til reklame", klistremerker med litt informasjon. Har har du den elektronsike versjonen:


onsdag 14. april 2010

Fra vinter til sommer. Hvor er våren?


Nå er det nesten sommer her i Balestrand. Det er ikke mange uker siden det snødde og var bare snø og se. Etter en kort påskeferie, var alt som hintet om vinter vekke fra Balestrand. Fotballbanen var snøfri, veien var snøfri, og solen var oppe helt til kvelds. Nå kan vi nesten både sitte ute på frokost og kvelds. Det er bare noen grader i temperatur som skal til for at alt skal bli perfekt. Jeg får ikke bli for høy i hatten. Til helgen er det meldt snø, og lave temperaturer her inne i sognefjorden.
Ellers så har jeg kost meg her. Påsken har bestått av for det meste flyging. Jeg fløy solo to av tre ganger, og begge gangene ut av kontrollsonen på flesland. Jeg fikk spicial price fra miljøarbeiderne når det gjalt transport. Hele en krone rabatt fra det jeg til vanlig ville ha betalt for turen, men underholdingen var mye bedre. Så det var klart verdt det. Ellers blir det tur neste onsdag, så det er bare å vente på referat ;)