mandag 25. januar 2010

Landa på isen

I helgen var jeg hjemme for å fly. Jeg måtte begynne igjen etter ikke å ha flydd på en hel måned. Det var 70 liter på flyet, og det er ikke nok til en god tur, hvis man ikke får fylt på. Bensinpumpen på flesland var ødelagt. Vi bestemte oss for å fly til Voss, og lande på Bømoen for å fylle der. Når vi først var på voss, fikk vi sjansen til å lande på Vangsvannet, siden det hadde fyst. Lokal flyentustiaster hadde vært ned på isen og borret, og kontrollert at det gikk ann å lande der med fly. Vi benyttet sjansen og landet på vannet. Det var tøft.
Første landing tok instruktøren seg av, men andre gangen så fikk jeg prøve, så det var stas. I tillegg fikk jeg meg en navigasjonstur. Så det ble flyging denne helgen og, tross alt den ødelagte bensinpumpen.

mandag 18. januar 2010

Sygnahelg

Denne helgen var jeg på Sygnahelg sammen med tre andre elever og en ungdomsarbeider. Jeg fikk oppleve møter fra forskjellige plasser i tillegg til at vi besøkte hjemmene til hverandre. Å reise på Sygnahelg vil si at man reiser til forskjellige plasser for å reklamere for skolen. Dette gjør vi på bedehus, ungdomsmøter osv.

Turen begynte fredag, før skolen var ferdig. Vi måtte dra tidliggere enn planlagt, siden Bergen hadde begrensninger på biler. Bare oddetallsbiler kunne kjøre gjennom byen, og Sven Arne hadde partallsbil. Da vi kom til Bergen fikk vi først litt mat hjemme hos oss, før vi måtte til loddefjord å bytte bil. To greie jenter tok seg bryet å transportere oss til byn. Der møtte vi opp i Salem, på ungdomsmøte T1. Dette var annderledes en det jeg er vant til, siden det ikke var så mange. Det var et godt og lite miljø (ca. 30). Jeg måtte bare bort en liten tur til Betlehem for å hente min nye Ipod (jippi), og hilse litt på venner. Vi overnattet hos Julie som bor i Sund kommune på Sotra. Det var et godt stykke ut, men når vi kom der, fikk vi Pizza.

Neste dag dro vi til byn, hvor vi var å så kino (new moon) og spiste på kinesisk. Vel bemerke seg at vi fikk kalender. Etter dette resite vi ut til frekkhaug bedehus. Det var et flott og utfordrende møte. Det var en fin ungdomsklubb. Denne natten overnattet vi hos Nils Marin, som bor i Øygarden. Her fikk vi servert frukt og chips midt på natten. Konge. Morgenen etter dro vi til Vik bedehus, hvor jeg holdt vitnesbyrd og reklamerte for Sygna. Her var det mange som viste hvem jeg var, men som jeg ikke viste hvem var. De sa: "Eg kjedne pappen di" eller "eg var på tur med mor og mormoren di". Til middag den dagen dro vi til Ingrid, og fikk servert den julemiddagen med kalkun. Det var utrolig godt. Da vi skulle dra hjem dro vi innom en tur til meg, og fikk med oss noen boller. De var utrolig gode i følge passasjerene i bilen. Vi kom trykt tilbake til sygna, etter en god tur rundt om i Bergens-området.

tirsdag 5. januar 2010

Godt Nytt år


Nå er det en god stund siden jeg har skrevet noe her på bloggen. Jeg må begynne med å si godt nytt år, for det er det. Året mitt begynte med leir i lillehammer. Explore het KRIK leiren jeg var på, og det var konge. Der var jeg aktiv, og i tillegg en kristen leir.


Nå er nyåret begynt og jeg må begynne med å arbeide igjen. Det er kongevær her, så det er ikke noe dårlig stemning her i Balestrand. Her er det mye snø som i resten av landet og aking skal det bli mye av. Det er veldig gøy å se venner igjen. KONGE, rett og slett.