søndag 17. juli 2011

Raport fra Arusha

Nå sitter jeg her i Tanzanias nest største by, på byens utvilsomt fineste tomt, Scripture Mission. Solen skinner som bare det, og den svale vinden gjør det behagelig å være ute. Selv om det ikke har regnet på en stund her, er plassen utrolig frodig. Det blomstrer, og det aller meste er grønt. Gresset er litt tørt, men stort sett er denne plassen en oase. I dag har vi vært på søndagsmøte i ACC, der vi møtte på mange kjente. Etter det ble det besøk på kinesisk resturant. Maten var god, og vi returnerte til gjestehuset.

Her er bilder fra området rundt gjestehuset.
Solveig, mamma og pappa er ute og leter etter vår gammle hund, Tiara. Vi kjøpte henne som valp her for ca. 7-8 år siden, og Solveig har et sterkt behov for å hilse på henne. Så nå kjører de lange distanser for å se om hun fortsatt lever. Øyvind og meg bryr oss, men vi gidd ikke bruke alt for masse krefter på å se en hund som kanskje er død.

Her er bilder fra kipende.


Tilslutt en film

onsdag 13. juli 2011

Istanbul

Hele familien reiste den 11. juli til Oslo. Der traff vi flere kjente, blant dem en som har gått i klasse med meg på Sygna i tre år. Og tilfeldigvis reiste vi med akkurat samme fly. Hva er sjangsen for det. Vi kom om kvelden til Tyrkias største by, der vi overnattet til neste dag. Dagen etter, fikk vi en skikkelig guitdet tur gjennom Romerrikets tidligere hovedstad. Blandt plassene vi besøkte var det Bysatinske storverket, Hagia Sofia.
Her er den Blå moskeen, som var Isatnbuls største religiøse bygg, før Hagia Sofia.

Her er mosaik fra Hagia Sofia. Dette ble resturert, når bygget ble omgjort til et Museum
Du ser hvem som sitter, men dette er også mosaikk fra katadralen.
Dette stredet skiller den eneste byen i verden som ligger i to kontinenter. På høyre side er Asia, og på venstre side er Europa.

fredag 1. juli 2011

Over og ut.

Da var tiden min på Sygna over. Det er vel nå, denne bloggen slutter å eksitere. Jeg får beklage lite innlegg og lesestoff de siste månedene, men det skyldes jo som sagt, avslutningen. Her er det siste bildet tatt av vår klasse, 3ID, med Vida opphøyd i konge stol. Vel fortjent etter å ha holdt ut med oss et helt år.
Så nå bærer det nordover til Tromsø til neste år. Fjellheim bibelskole skal være midt bosted det neste året. Kanskje det da kommer en erstattning av sygnagutten. Ellers så skal familien vår en tur til Afrika i sommer, og da blir det kanskje noen oppdateringer. Så dette blir sikkert ikke det siste innlegget, men det går mot slutten.

Ha en fryktelig god sommer.