fredag 24. september 2010

LM og snart Romatur

I helgen var jeg på KrFUs landsmøte i Buskerud. Vi reiste tidlig om morgenen fredag, til Førde for å ta fly til Gardermoen. Her ble det videre flytog til Drammen. Denne østlandsidyllen var en fin plass å arrangere landsmøte på. Selv om kebaben der ikke var noe i forhold til den man får i Bergen, så var forholdene godt tilrettelagt for en god helg. Jeg fikk bo på rom med en kamerat fra Sygna, og vi startet nesten med en gang programendrigsforslag. Fredagskveld markerte vi vår medlidenhet til de ungdommene som tar sitt liv. Du kan lese mer her. Ellers så kan du også lese om landsmøte og resultatene av helgen på krfu.no.

Neste fredag blir det Romatur med tredjeklasse. Dette er en tur som ingen av elevene tidligere har opplevd, så det blir nytt for oss alle. Her skal vi få mulighet til å besøke Colloseum, Vatikanen og katakomer. Det blir også mye annet på program. Etter turen skal alle skrive en tverrfaglig oppgave som omhalder noe fra Roma. Daniel, Sindre og meg har valgt kristendomsforfølgelse i romertiden. Dette er et tema som jeg tror vi kan lære mye av, samtidig som det er veldig interessant.



onsdag 8. september 2010

Mye som skjer

Det har vært en travell periode på Sygna nå. Fredag ble jeg 18, og det var stas, ikke det at det har hatt noe å si til nå. Allerede natt til fredag, kl 12.00 fikk jeg beøsk og bursdagssang. Og på lørdagskveld hadde gutta i klassen stasa opp brownies, lys og is.


Ellers så var 2 og 3 id på raftetur i uken som var. Vi reiste til Luster der vi fikk oss en fin fjelltur, rafting og mulighet til å skyte med hagle på leirduer. I det kalde brevannet vi ble plassert. Kjølte godt ned padlet vi i gode våtdrakter, og de hjalp godt på. Vi padlet nedover flere styrk, så det var en opplevelse jeg unner alle å få være med på. Kaldt men veldig gøy. Se blider fra turen her.

Her er noe jeg fant på bloggen Desired: Studer tabellen under litt så ser du hvordan det nye testamentet kommer ut i forhold til andre historiske verk.