lørdag 21. august 2010

Ikke fjern bekjennelsesparagrafen til KrF

Nå har strategiutvalget til KrF gått ut å sagt at de ønsker å fjerne noe av det mest grunnleggende i partiet, bekjennelsesparagrafen. Dette ønsker jeg ikke noe av. Kristendommen er grunnen til KrFs eksistens. Å fjerne den vil kunne utløse en dommino-effekt som ville gjort velgerene enda mer usikkre på KrF. Dette partiet har et utrolig stort spekter når det gjelder velgere, og det er på grunn av de kristne verdiene.


(-K)


Jeg fortår argumentet med at man heller skal bekjent seg til kristne-verdier. Dette fordi KrF er jo et parti, og ikke en menighet. Men vi trenger noe å grunnfeste verdiene i. Om vi lar "ikke kristne" tolke hvilke verdier som skal være i partiet, så forsvinner jo de kristne verdiene etterhvert. Sånn vil bare skje og vi vil få et parti som ligner på Venstre. Grunnfeste vil forsvinne. Vi trenger et parti i Norge som skiller seg ut fra de andre. Ikke bare fordi vi har kristne verdier, men fordi vi også har kristne som tolker de kristne verdiene. Vi ser hva som skjer når noen bestemmer over noe de ikke brude ha myndighet til. Trond Giske skal valgt biskoper, fremfor kirkens ønske. Dette handler rett å slett om at de som kjenner til saken, skal for bestemme over den selv.


Om dette ikke var nok så vil nok bare KrF tape velgere på dette. I 1997 fikk det kristendemokratiske partiet hele 13.7% av stemmene. Å fjerne noe som fungerte da, vil ikke hjelpe partiet noe oppover. Dette er nok ikke løsningen på fremtiden. Vi trenger et grunnfestet parti som skiller seg ut i fra de andre.


Les hva strategiutvalget sier her.


torsdag 19. august 2010

Tilbake på skolen

Nå er jeg tilbake på skolen og har hatt en travel uke til no. Vi i 3 klasse har styrt på med valg av verv og styre, men nå er alt gjort. Ellers har vi startet opp tidenes misjonsprosjekt. Dere kan lese mer på Sygna.vgs.no, der det vil bli gitt grundigere informasjon etter hvert. Vi har valgt å kalle prosjektet Misjon Etiopia og har denne logoen:

Før sommerferien var jeg på LTK (Leder trenings kurs) hos KrFU i Rygge. Det var utrolig lærerikt og flott. Vi fikk besøk av mange profilerte personer, så vell som vi hadde dyktige ledere. Jeg fikk dessverre ikke mulighet til å være med hele tiden, siden jeg måtte tilbake til Sygna. Så nå er vi i gang!