onsdag 28. juli 2010

Tur med familien


Fra Lørdag til Tirsdag denne uken, var familien ut på tur. Vi kjørte til Modalen, og videre opp et BKK annlegg. Her i fra gikk vi innover en dal, til Solrenningen, en helt ny hytte.
Neste dag tok jeg og Øyvind en tur Aasedalen, der vi på veien nesten kunne se helt til Balestrand, men Vangsnes fikk vi se.
Neste dag tok vi videre turen til Norddalshytten.
På veien måtte jeg jo opp på denne steinen.
Og til slutt gikk veien nedover mot demningen, der hele turen startet.



fredag 16. juli 2010

torsdag 8. juli 2010

Halve befolkningen kan dø av sult

I Niger er det nå sultkatastorfe. FN estimerer at 60% av befolkningen kan komme til å sulte. Dette landet har 15 millioner innbyggere, og 9 av de står i fare for å ikke få nok mat. Børge Brende for Røde Kors sier at det er mulig å forebygge dette, men da må det en del penger på bordet. Norge har allerede gitt tilsammen 22 millioner kroner til Niger dette året for å forebygge sult. Nå trengs det 690 millioner kroner for å forhindre denne sultkatastrofen.

Norge gir i dag 1% av BNP i bistand. Hadde vi hare økt bistand til 1.03% av BNP, kunne vi i Norge alene løst denne krisen. Tenk på det. Norges befolkning på 4 mill kunne ha reddet en befolkning på 9 mill fra å sulte, ved å bare øke bistandsprosenten litt.

- vg

lørdag 3. juli 2010

fredag 2. juli 2010

Sommerjobb

Jeg har søkt på en del sommerjobber, men fikk bare negative svar. Nå som det er sommer, fikk jeg tilbud om å klippe gresset på Misjonsheimen på Askøy. Denne plassen er fantastisk. Det minner om et gods som er 200 år gammelt. Det er også med en nydlig hage rundt. Plassen er et aldershjem/sykehjem.


torsdag 1. juli 2010

Rappelering

Hinn dagen var Håkon, Eivind, Øyvind og meg ute å rappelerte. For de som lurer på hva rappelering er, kan du lese om det her. Det var vell i nærheten av Fløyen vi gjorde det. Håkon ringte og fortalte om en Australsk versjon, der man gikk oppned. Som vanling når man rappelerer så har man rompen pekenes ned mot bakken som vist i bildet under:
Når man rappelerer på den australske måten går man ned fjellet/veggen som om det er bakken. Man får rett og slett ned fra fjellet med fjeset nedover. Er det ikke kult? Her ser du Håkon som gjør det.
Vi tok også å gjorde det flere sammen. Her er det meg og Øyvind som er på vei nedover.